Αντικείμενα design χωρίς ηλικία (καθίσματα 1ο)

Αντικείμενα design χωρίς ηλικία (καθίσματα 1ο) http://www.adorno.gr/el/polythrones-barcelona2/

Το διαχρονικό ύφος αποτελεί την καλύτερη επιλογή για έναν ξεχωριστό εσωτερικό χώρο.

Καρέκλα Egg

Σχεδιάστηκε το 1958 από το Δανό αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Arne Jacobsen για το λόμπυ του ξενοδοχείου Radisson SAS στην Κοπεγχάγη, του οποίου είχε αναλάβει το συνολικό σχεδιασμό. Του δόθηκε έτσι η ευκαιρία να ενσωματώσει το design με την αρχιτεκτονική. Ο σχεδιαστής ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε αφρώδες υπόστρωμα και υφασμάτινη ταπετσαρία σε βάση αλουμινίου σε σχήμα αστεριού και σκελετό από fiberglass. Το σχήμα της προσφέρει ένα βαθμό ιδιωτικότητας μέσα στους δημόσιους χώρους. Συμπληρώνεται με αντίστοιχο υποπόδιο. Κατασκευαστής: Republic of Friz Hansen.

http://www.decobook.gr/haute-living.com/quick-ship/fritz-hansen/38/egg-chair/3744-fh-egg-chair-1

Καναπές Marshmallow

Ο καναπές Μarshmallow σχεδιασμένος το 1956 από τον Αμερικανό σχεδιαστή George Nelson θεωρείται από τα πρώτα έπιπλα σε στυλ pop art. Ένας μεταλλικός σκελετός διαμορφώνει το κάθισμα και την πλάτη στον οποίο στηρίζονται μικρά χρωματιστά μαξιλάρια, σε σχήμα μαρσμάλοους ζαχαρωτών σε πολλές εναλλαγές και συνδυασμούς χρωμάτων που αποσπώνται και μπορούν να αλλάζουν θέσεις. Κατασκευάστρια η εταιρεία Herman Miller.

http://www.design-museum.de/en/collection/100-masterpieces/detailseiten/marshmallow-george-nelson.html

Σκαμπό Sella

Το μοναδικό σκαμπό Sella του 1957 αποτελεί πρωτοποριακό κομμάτι των αδελφών Castiglioni για την εταιρεία Zanotta. Έχει ως κάθισμα τη σέλλα ενός ποδηλάτου στερεωμένη σε μία μεταλλική ροζ ράβδο και βάση από χυτοσίδηρο δημιουργώντας ένα αρμονικό σύνολο.

http://www.juicydecorationideas.com

Καρέκλες RAR/DAW

Οι καρέκλες RAR/DAW(κουνιστή/ σταθερή) των Ray και Charles Eames το 1948 με τον απλό, λιτό σχεδιασμό, την οργανική μορφή. Ταιριάζει σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Κατασκευασμένη από χυτό, ελαφρύ, ανθεκτικό πλαστικό και βάση από οξιά και ατσάλι επιχρωμιωμένο είναι άνετη και προσφέρει χαλάρωση στους χρήστες της. Το διαχρονικό ύφος της την αναδεικνύει σε αναμφίβολα κλασική, διασημότερη καρέκλα που παράγεται μέχρι σήμερα. Αρχική κατασκευάστρια εταιρεία η Zenith Plastics και στη συνέχεια διάφοροι κατασκευαστές.

http://www.vitra.com/en-gb/product/eames-plastic-armchair

Πολυθρόνα Barcelona

Ο Mies Van der Rohe σχεδίασε αυτή την καρέκλα για το γερμανικό περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση της Βαρκελώνης το 1929. Κατασκευαστές: Berliner Metallgewerbe Josef Muller/ Bamberg Metallwerk Stätten. Οι αρχές σχεδισμού των επίπλων του περιπτέρου (μεταξύ των οποίων και η Barcelona chair) ήταν η καθαρότητα, εντιμότητα και απλότητα που είναι εμφανείς, καθώς τα φέροντα και μη φέροντα στοιχεία της διαφοροποιούνται, τα υλικά είναι τα κατάλληλα για το σκοπό τους και η μορφή τους και ο συνδυασμός τους αποπνέουν κομψότητα.

http://www.adorno.gr/el/polythrones-barcelona2/

Καρέκλα Wassily

Η εταιρεία Knoll κατασκευάζει την καρέκλα που σχεδίασε ο Marcel Breuer το 1925 εμπνευσμένος από το σκελετό του ποδηλάτου, από σωλήνα χάλυβα. Επηρεασμένος από τις κονστρουβιστικές θεωρίες του κινήματος De Stιjl, “ απογύμνωσε” την κλασική πολυθρόνα club στις στοιχειώδεις γραμμές της (από σωλήνα) και επίπεδα (δέρμα) για να δημιουργήσει μια πιο “διάφανη” πολυθρόνα.

http://www.deco2.gr/p.Polythrona-Wassily-apo-metallo-kai-derma-se-schedio-tou-Marsel-Mprogier-1925.494738.html

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved