Αντικείμενα design χωρίς ηλικία (φωτιστικά)

ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΟΥ & DESIGN

SUPERARCHIMOON Pilippe Starck

www.stardust.com/SUPERARCHIMOON.html

Το design έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει τον κόσμο και να βελτιώνει την καθημερινότητα μας λειτουργικά, εργονομικά και αισθητικά. Αντικείμενα και προϊόντα δημιουργήθηκαν από εμπνευσμένους σχεδιαστές πολλά χρόνια πριν, αλλά εξακολουθούν και σήμερα να παράγονται και να χρησιμοποιούνται διατηρώντας αναλλοίωτη τη διαχρονικότητα τους.

Φωτιστικά

Norm 69 κρεμαστό φωτιστικό οροφής

Το φουτουριστικό φωτιστικό που σχεδίασε το1969 ο Δανός αρχιτέκτονας Simon Karkov και κατασκευάζεται από την Normann Copenhagen. Αποτελείται από 69 κομμάτια σε θέσεις που επιτρέπουν τη μέγιστη εκμετάλλευση του φωτός χωρίς θάμβωση. Συναρμολογείται χωρίς χρήση εργαλείων και κόλλας.

 

Norm 69 lamp

 

 

 

 www.normann-copenhagen.com/families/norm69-lamp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Arco επιδαπέδια λάμπα

Η λειτουργικότητα και η λιτότητα της γραμμής δίνουν στο φωτιστικό τη σφραγίδα της διαχρονικότητας. Εμπνευσμένοι από τα φωτιστικά των δρόμων, οι αδελφοί Achille και Pier Giacomo Castiglioni, ιταλοί σχεδιαστές, σχεδίασαν το φωτιστικό αυτό το 1962, το οποίο κατασκευάζεται από την εταιρία Flos με σκελετό από ανοξείδωτο ατσάλι και εντυπωσιακή βάση από μάρμαρο Carrera για να εξασφαλίζεται η φυσική ισορροπία του φωτιστικού, που λειτουργεί σαν φωτιστικό οροφής. Η τρύπα στη μαρμάρινη βάση επιτρέπει τη μεταφορά του.

Arco lamp

usa.flos.com/individualProduct.php?type=&cat_name=Floor&seriesID=125&cat_id=52&Dname=&family=&related=&tag=&tag_name=


A330 κρεμαστό φωτιστικό οροφής

Το A330, γνωστό και ως χρυσή καμπάνα σχεδιάστηκε αρχικά για το διάσημο εστιατόριο Savoy το 1939 από τον Φιλανδό αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Alvar Aalto. Ο σχεδιασμός φωτιστικών αποτελούσε κεντρικό σημείο της δουλειάς του, καθώς κατ’ αυτόν το φως και τα φωτιστικά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αρχιτεκτονική. Η εκδοχή για ευρεία χρήση των φωτιστικών σχεδιάστηκε το 1954 με εταιρία παραγωγής την Artek.

A330 Pendant lamp Alvar Aalto

www.houzz.com/photos/lighting/alvar-aalto


Nesso επιτραπέζια λάμπα

Η λάμπα Nesso αποτελεί κλασική έκφραση του μοντέρνου σχεδιασμού της δεκαετίας του’60, από τον Ιταλό σχεδιαστή Giancarlo Mattioli το 1964, είναι διάσημη για τις κυματοειδείς καμπύλες και προσφέρει υπέροχο και διάχυτο φως μέσα από τη χυτή από θερμοπλαστικό υλικό μορφή της. Κατασκευάζεται ανελλιπώς εδώ και 40 χρόνια από την Artemide.

Artemide-Nesso-Lamp-Giancarlo-Mattioli

www.momastore.org/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay_Nesso-Table-Lamp_10451_10001_56263_-1_26663_45667


Superarchimoon επιδαπέδια λάμπα

Η λάμπα αυτή σχεδιασμένη από τον Γάλλο σχεδιαστή Philippe Starck το 2000 για την εταιρία Flos με το μνημειακό της μέγεθος επιβάλλεται σε μεγάλους χώρους. Το καπέλο της από πλισέ ύφασμα έρχεται σε αντίθεση με το σκελετό από αμμοβολισμένο αλουμίνιο με βιομηχανικό ύφος.

Superarchimoon floor lamp

hivemodern.com/pages/product742/flos-philippe-starck-superarchimoon-indoor-floor-lamp


Ball κρεμαστό φωτιστικό οροφής

Το 1969, τη χρονιά του Woodstock ο Δανός σχεδιαστής Verner Panton δημιούργησε αυτό το φωτιστικό οροφής από μικρά πλαστικά μπαλάκια σε έντονα χρώματα (εκτός από λευκά, κόκκινα ή πορτοκαλί), αποτέλεσε το μανιφέστο του κινήματος των χίπις. Κατασκευάζεται από την εταιρία VerPan.

Ball lamp www.verner-panton.com/lighting/archive/199/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2011-11-16-21-53-57Σε αναζήτηση επιτραπέζιας λάμπας
lighting-Σε οποιοδήποτε χώρο και σε οποιοδήποτε μέρος παρατηρούμε φωτιστικά και γενικότερα τον φωτισμό μέσω οποιαδήποτε μορφή κρεμαστού αντικειμένου. Είτε σαν λάμπα είτε σαν λαμπτήρα είτε σαν άλλο αντικείμενο που φωτίζει τον...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+